Om oss och hur vi hamnade här

Om oss på Jeppa S Trädgård. Av en slump snubblade vi över den här fastigheten 2014. Vi var ute på långresa som vi avbröt efter drygt ett år när drömfastigheten dök upp. Vi ville inte riskera att någon annan köpte “vårt” hus, flygbiljetter bokades och vi åkte hem till Skåne igen för att gå på visning. Redan när vi körde in genom den gamla grinden kände vi att “här ska vi bo” och så blev det och resan mot att bli självförsörjande på mat och energi startade på riktigt.

Andra veckan i huset planterade vi våra första fruktträd och sen dess har det blivit många många fler fruktträd och bärbuskar – så många att det räcker både till oss och djuren vi delar skogen med. Katten fick vi i princip med huset. Hunden flyttade hit efter ett par år. Dottern gjorde entré vårens första dag 2018. Intresset av trädgården började märkas och trädgårdsföreningar började höra av sig med förfrågningar om att få komma på besök.

Åtta år efter inflyttning stod vi här med tre växthus, en fyraåring och 5000 besökare under sommaren 2022 och insåg att ska vi göra det här på ett bra sätt behöver vi hjälp. Eller ja, mer hjälp – utan föräldrar, syster och goda vänner hade vi aldrig kunnat få till den här trädgården. På så vis blev vår vän Fredrik en del av Jeppa S och hjälper till och avlastar oss med allt från stå i kassan, plantera träd, snickra ihop något, laga något annat eller ser till att vi får grillade burgare i oss efter en långarbetsdag.

…så vem är Jeppa då? Vi har ingen aning, det är bara en förkortning på vår adress 🙂