Om oss och hur vi hamnade här

Om oss på Jeppa S Trädgård. Av en slump snubblade vi över den här fastigheten 2014. Vi var ute på långresa som vi avbröt efter drygt ett år när drömfastigheten dök upp. Vi ville inte riskera att någon annan köpte “vårt” hus, flygbiljetter bokades och vi åkte hem till Skåne igen för att gå på visning. Redan när vi körde in genom den gamla grinden kände vi att “här ska vi bo” och så blev det och resan mot att bli självförsörjande på mat och energi startade på riktigt.

Andra veckan i huset planterade vi våra första fruktträd och sen dess har det blivit många många fler fruktträd och bärbuskar – så många att det räcker både till oss och djuren vi delar skogen med. Katten fick vi i princip med huset. Hunden flyttade hit efter ett par år. Dottern gjorde entré vårens första dag 2018. Intresset av trädgården började märkas och trädgårdsföreningar började höra av sig med förfrågningar om att få komma på besök.

Åtta år efter inflyttning stod vi här med tre växthus, en fyraåring och 5000 besökare under sommaren 2022 och insåg att ska vi göra det här på ett bra sätt behöver vi hjälp. Eller ja, mer hjälp – utan föräldrar, syster och goda vänner hade vi aldrig kunnat få till den här trädgården. På så vis blev vår vän Fredrik en del av Jeppa S och hjälper till och avlastar oss med allt från stå i kassan, plantera träd, snickra ihop något, laga något annat eller ser till att vi får grillade burgare i oss efter en långarbetsdag.

Johan

Delägare och boende
Den stora växtexperten av oss. Vet inte vilken dag i veckan det är men väck honom mitt i natten och han kan namnge alla växternas latinska namn, pollinerare och minimumtemperatur.

Linda

Delägare och boende
Inte den stora växtexperten men en glad entusiast. Arbetar heltid i trädgården och deltid på hemlig ort. Vet vilken dag i veckan det är, har stenkoll på serveringen och allt som inte har med växter att göra.

Fredrik

Delägare
Vår alltiallo som är där han behövs som mest. Ibland innan vi själva inser det. Philodendronsamlare, problemlösare, pilot och chaufför. Imponerar på våra danska kunder när han byter språk.

Sabina

Administratör
Vår högra hand – ibland även vår vänstra. Är svår att ge uppgifter till då hon ofta redan har gjort uppgiften i fråga. ”Månadens anställd” – varje månad.

Ametista

Huvudägare och boende
Är inte heller superbra på veckodagarna. Äter all frukt hon kommer över. Första kvalitetskontrollant på glass. Kan springa superfort.

Bagus

Boende och biljettkontrollant
Kelgris men släpper inte in folk i huset som han inte känner. Är rädd för dammsugaren. ÄLSKAR SNÖ.

Gustav

Boende, webbansvarig och välkomstkommité
Har slutat jaga möss, äter hundmat när han inte tror någon ser och avskyr att åka bil.